College werkt aan plan 'woningsplitsing'

13 november 2013 om 00:00 Nieuws

D66-wethouder Elisabeth van Oostrum en haar partij pleitten in het verleden al voor woningsplitsing, maar een raadsmeerderheid was tegen. Het grootste bezwaar was dat splitsing van villa's en andere grote woonhuizen afbreuk zou doen aan het aanzien van de dorpen.

HEUVELRUG - Het college wil splitsing van woningen toestaan. Op die manier kunnen op de begane grond en de bovenverdieping(en) verschillende huishoudens zelfstandig wonen. Dit voorstel maakt deel uit van de Woonvisie die B en W in december aan de raad voorleggen.

door Wimco in 't Veld

Kans

Deze bezwaren zijn niet ineens van tafel, beseft Van Oostrum. Maar ze verwacht dat het plan nu wel een kans maakt, omdat de noodzaak groeit dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Verzorgingshuizen worden opgeheven en het aanbod van gelijkvloerse woonruimte voor senioren is bij lange na niet toereikend voor de berekende behoefte.

Bijeenkomst

Onder verantwoordelijkheid van de wethouder vinden daarom vanaf maandag 18 november verschillende bijeenkomsten plaats over het project 'Uw huis, uw toekomst'.

Meer in de krant van donderdag 14 november.

advertentie
advertentie