De Kluis gaat voor topkwaliteit

13 november 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Dineren in een voormalige bankkluis. Vanaf de opening in maart is dit mogelijk bij Gasterij De Kluis, gevestigd in het centrum van Doorn aan Plein 1923. Een kop koffie met ambachtelijk gemaakt gebak, lunch, diner of catering; veel is mogelijk bij De Kluis. Kwaliteit staat voor de jonge eigenaren voorop. ,,Bij ons krijgen de mensen meer dan honderd procent waar voor hun geld", beloven ze.

door Caro van den Berg

Het interieur van De Kluis oogt fris en licht. Het geheel nodigt dan ook uit om in een van de comfortabele stoelen plaats te nemen. Een gastvrij onthaal bieden is het uitgangspunt van de jonge eigenaren Alen Ebrahimi en Johnny Aldakhil.

Overdag bieden ze hun gasten de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken, al dan niet met een ambachtelijk gebakken taartje of een vers gemaakt broodje. Een grote leestafel met kranten maakt het wachten op een afspraak extra aangenaam. s 'Avonds kan er uitgebreid gegeten worden. ,,Uit eten gaan doe je om te genieten", leggen de bevlogen ondernemers uit. Ze introduceerden in hun nieuwe restaurant het principe 'Sam-Sam', gebaseerd op een oud gezegde dat zoveel betekent als 'samen delen'. Dit menu houdt bij De Kluis in dat je per persoon twee halve voorgerechtjes krijgt en twee halve hoofdgerechtjes, en een dessert voor € 24,50 per persoon. ,, We hebben de kaart onderverdeeld in voorgerechten en hoofdgerechten. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om alles door elkaar te bestellen", legt Alen uit. Ook voor vegetariërs is er ruime uit de aantrekkelijke kaart.

Wereldkeuken

Alen is tevens eigenaar van restaurant Plein 6. Met zijn voormalige kok Johnny zag hij kansen om dit nieuwe restaurant te beginnen. ,,Er is in Doorn zeker nog behoefte aan een kwalitatief goede mogelijkheid voor zowel ochtend, lunch als diner". Voor concurrentie zijn de heren dan ook niet bang. ,,Wij hebben een uitstekende wereldkeuken, die helemaal afwijkt van de bestaande horecagelegenheden in dit dorp". Hun streven is dan ook om de hoogste kwaliteit te leveren en daarbij gebruik te maken van goede merken. ,,Wij nemen van alles de top om ons te onderscheiden". De heerlijke koffie met dito vers gemaakt ski gebak onderstrepen dit uitgangspunt. ,,Het gaat hier puur om laagdrempelig proeven en genieten van uiteenlopende gerechten voor een zeer schappelijke prijs". De prachtige gerechten die uit de keuken komen laten zien dat dit geen loze woorden zijn.

Gasterij De Kluis, Plein 1923, 24, Doorn. Tel. 0343 - 41 00 57/06 - 12 95 88 41. Mail: info@gasterijdekluis.nl; www.gasterijdekluis.nl.

Open: alle dagen vanaf 10 uur (keuken tot 22 uur). Eerste en tweede kerstdag geopend.

Binnenkort start een actie waarbij vier personen Sam-Sam kunnen dineren en er slechts voor drie betaald hoeft te worden. De flyers hiervoor worden binnenkort verspreid.

advertentie
advertentie