12 november 2013 om 00:00 Nieuws

TV-cursus ‘Iedereen kan bridgen’

Regio- Vanaf woensdag 20 november wordt op Nederland 2 (14.40 uur) de televisiecursus ‘iedereen kan bridgen’uitgezonden. De twaalf uitzendingen van tien minuten vormen de opmaat om thuis of in verenigingsverband verder te oefenen met andere beginnende bridgers.

Door: Kees de Kroon

Bridge is een gezellige denksport. Het spel wordt door honderduizenden mensen in Nederland wekelijks beoefend. Voor vele gepassioneerde bridgers nu was de AVRO-cursus die in 1980 gehouden werd een welkome nieuwe hobby. Het leverde de volgende jaren een enorme golf aan nieuwe verenigingsbridgers op.

Nu is de binding tussen TV-cursus en verder oefenen in de kortst mogelijke lijn via de plaatselijke bridgevereniging georganiseerd. Daar ontmoet u zeker bekenden, die al enige ervaring hebben om u verder thuis op weg te helpen of de vereniging in te loodsen.

In Driebergen enerzijds en Doorn, Maarn en Leersum tezamen is de opvang na de TV-uitzendingen georganiseerd in een speciaal oefenprogramma. Gratis. Evenals het speciale boek “Bridge in een flits 1’(winkelwaarde € 14,95) dat daarbij wordt ingezet. De TV-cursus volgt inhoudelijk de twaalf hoofdstukken van ‘Bridge in een flits’. Voor Driebergen zijn er twee oefenavonden op 20 januari en 24 februari in Nieuw Salem, De Lei 86. Voor de drie anderen gezamenlijk zijn het donderdagmiddagen in De Binder, Hoflaan 29 in Leersum en wel op 28 november, 12 december, 9 en 23 januari en 6 en 20 februari.

Bij de TV uitzendingen hoort verder een oefenclub op internet, MIC genaamd. Daarin zitten drie modules: een dagtournooi van vier spellen per dag; een weektournooi van acht spellen en een lesmodule die teruggaat op de stof uit de TV-uitzendingen. Deelname aan MIC is gratis. MIC start als de TV cursus begint en loopt een aantal weken tot na de TV-cursus door.

Op grond van uw postcode wordt uw naam doorgegeven aan de lokale bridgevereniging. Voor aanmelding per vereniging of nadere info kunt u voor Driebergen terecht bij Bart van Beusekom (vanbeusekom45@casema.nl) en voor Doorn-Maarn-Leersum bridge@larsheim.nl of telefonisch 061788139 (Cor Gondelach)

advertentie
advertentie