Gesprek over nieuwe liftschacht station

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Wethouder Tim Verhoef en ProRail zijn in gesprek met inwoners die dicht bij de plek wonen waar een nieuwe liftschacht bij station Maarn wordt gebouwd.

Omwonenden hebben zorgen over hun privacy omdat ze zich onvoldoende hebben gerealiseerd waar de liftschacht precies komt, ondanks dat de tekeningen en de plannen zijn besproken.

Oplossing

De oplossing biedt zich vermoedelijk aan doordat wettelijk de geluidsnormen zijn aangescherpt en ProRail bij veel stations maatregelen moet gaan nemen om daaraan tegemoet te komen. Volgens de wethouder zal ProRail naar verwachting een geluidscherm moeten aanbrengen. Daardoor neemt het zicht op de woningen af.

Te zijner tijd zal met de omwonenden contact worden opgenomen over de te nemen maatregelen. ProRail heeft aangeboden te onderzoeken als het scherm onvoldoende soelaas zou bieden of bij de woningen investeringen mogelijk zijn om de inkijk te verminderen en die voorzieningen dan ook te betalen.

Centrumplan

Er zullen afspraken worden gemaakt over maatregelen tijdens de bouw om eventuele overlast voor bedrijven zoveel mogelijk te beperken. Zeker als de werkzaamheden samen zouden vallen met de uitvoering van het centrumplan. De wethouder zegde toe dat in de gaten te houden en te bespreken met de ontwikkelaar van het centrumplan.

advertentie
advertentie