Verdiende overwinning DEV

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zaterdag derdeklasser DEV behaalde in eigen huis een verdiende en zwaarbevochten 3-1 overwinning op NITA (Nieuwer ter Aa). De ploeg van trainer Michel van Aken kende een angstig eerste half uur, waarin DEV doelman Mark Sluis zijn ploeg behoedde voor een achterstand.

Maar in het laatste kwartier van de eerste helft was het DEV dat het spel dicteerde en in de extra tijd op een 1-0 voorsprong kwam door de goed spelende aanvoerder Paul Okkersen. Ook in de tweede helft van dit treffen een betere thuisploeg die in de 48e minuut op een 2-0 voorsprong kwam. Maar nog geen tien minuten later was het raak voor NITA. Terwijl de DEV-verdediging stond te slapen, was het Langelaar die de aansluitingstreffer kon binnenschieten (2-1).

Maar vanaf dat moment was DEV weer bij de les alhoewel het er voetballend nog niet altijd even fraai uitzag. Een vlekkeloos genomen vrije trap van Ricardo van in de 80e minuut betekende de 3-1 voorsprong voor DEV. Een voorsprong die tot aan het eindsignaal ook niet meer uit handen werd gegeven. Belangrijke punten bleven derhalve in Doorn.