'Homan soleert en de raad slaapt'

23 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Paul Blom en Cees van den Broek presenteerden samen met dorpsgenoot Wim Hak onlangs een opvallend plan om het leegstaande gemeentekantoor aan de Bosstraat tot een sociaal-maatschappelijk bedrijfsgebouw om te vormen.

DRIEBERGEN - ,,Wat wij missen bij deze wethouder is een positieve grondhouding, het is altijd: nee, tenzij", zegt Paul Blom (Zakelijk Heuvelrug). Cees van den Broek (Eurowinkel) gaat nog een stapje verder: ,,Homan treedt weer eens solistisch op en de raad slaapt kennelijk."

De komende vijf jaar zou het pand als onderkomen kunnen dienen voor ZZP'ers, de Eurowinkel en allerlei aanverwante maatschappelijke organisaties. Verkoop van het pand op het dieptepunt van de vastgoedcrisis wordt daarmee voorkomen en Driebergen heeft voorlopig een centrale ontmoetingslek met voorzieningen waar iedereen profijt van heeft.

Maar wethouder Homan is verre van enthousiast. Plotseling meldde hij twee weken geleden dat hij alsnog gaat onderhandelen met een projectontwikkelaar die tot 1 oktober 'recht van eerste koop' had.

Lees meer over de kwestie in de krant van donderdag 24 oktober.

advertentie
advertentie