Ingezonden: Wanneer valt het eerste slachtoffer?

4 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

In het satirische consumentenprogramma van de Vara van 27 september kwam de wethouder van Waalwijk aan het woord in verband met slecht doordachte, onlogische verkeerssituaties. In Doorn hebben we exact dezelfde problematiek.

Het gaat om de gevaarlijke en volstrekt onlogische doorgaande wegen Oude Arnhemse Bovenweg - Drift en de Kampweg - Gezichtslaan. Als je vanaf de O. A. Bovenweg bijvoorbeeld de Willem de Zwijgerlaan in moet, moet je, terwijl je eigenlijk rechtdoor gaat, een teken voor linksaf geven. Als fietser levert dat een gevaarlijke situatie op.

En wat te denken van de scholieren die van de 'hoge' Drift afkomen en de Drift vervolgen om naar school te gaan. Zij dienen voorrang te geven aan bepaald niet zachtjes rijdend verkeer dat van de O.A. Bovenweg komt. U moet eens kijken op tijdstippen dat de scholen aan- en uitgaan! Levensgevaarlijke situatie doen zich dan voor. Nog idioter is de toestand op Kampweg-Gezichtslaan. Als je de Kampweg vanaf de Drift oprijdt en deze wilt vervolgen, moet je ook bij de kruising Gezichtslaan een linksafslaand teken geven, terwijl je gewoon dezelfde weg vervolgt.

Wie kan mij uitleggen dat deze 'Kanniewaarzijn'-situaties de verkeersveiligheid vergroten? Wie heeft deze 'geweldige intelligente'

situaties ontworpen? Ik stel voor, dat de wethouder Verkeerszaken snel deze onlogische, onnozele en supergevaarlijke toestanden herstelt naar de oorspronkelijke situaties.

Wim Breunesse, Doorn

advertentie
advertentie