2 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Doornse Hockeyclub en DEV Doorn zamelen fietsen in voor AZC

DOORN-Maar liefst 40 fietsen leverden de leden van de Doornse Hockeyclub en voetbalclub DEV Doorn gezamenlijk in voor kinderen van het asielzoekerscentrum in Leersum. Daarmee is de inzamelingsactie van afgelopen zaterdag een groot succes.

door Gizella Komondy

De Rabobank Foundation is samen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de ANWB en Stichting de Vrolijkheid het project ’Kinderfietsenplan’ gestart. Het doel van dit project is de mobiliteit van kinderen in asielzoekerscentra te vergroten door ze een tweedehands fiets ter beschikking te stellen. De oproep van de Rabobank Foundation om fietsen in te leveren trok de aandacht van Hanneke Hietink van DHC.

Supersympathiek doel

Hietink: “Ik vond het een super sympathiek doel: het is geweldig dat kinderen een fiets kunnen krijgen waardoor ze zelfstandig naar een sportclub, een winkel of naar school kunnen gaan. Daarnaast is het leuk dat overbodig geworden fietsen niet naar de schroothoop gaan, maar opnieuw goed gebruikt worden.” De actie om via de Doornse sportclubs fietsen in te zamelen leek haar een goed idee, want ook de voetbalclub wilde de actie steunen. DEV Doorn voorzitter Marco Mud: “Het is in de eerste plaats fijn om iets voor kinderen te kunnen doen. Daarnaast is het ‘Kinderfietsenplan’ een lokaal initiatief en voor veel mensen is het fijn te weten waar hun spullen terecht komen.”

Gloednieuwe app

De gloednieuwe app van DHC zorgde ervoor dat de oproep snel bij alle leden van de DHC onder de aandacht kwam. Bestuurslid communicatie van DHC Karin Oyevaar: “We zijn heel blij met het grote succes van de inzamelingsactie. We willen de jeugd enthousiast maken voor acties met een sociaal karakter, door de app te gebruiken. We merken dat het goed werkt. Jongeren zijn altijd met hun mobiele telefoon bezig. Zodoende kunnen we ze goed bereiken.”

Nog 92 fietsen

Dat de sportclubs een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan het project ‘Kinderfietsplan’ blijkt uit de cijfers. Hietink: de organisatie had tot nu 38 fietsen ingezameld. Daar komen er nu 40 bij. In totaal hoopt de Rabobank Foundation 170 fietsen in alle soorten en maten binnen te krijgen. Wie nog een fiets overheeft, kan deze alsnog inleveren op 9 oktober van 14.00 tot 15.00 uur op Hoofdstraat 26 te Driebergen-Rijsenburg. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Tolboom via (030) 221 22 76 of mail naar E.Tolboom@uhr.rabobank.nl. Ook zoekt de organisatie vrijwilligers voor het helpen met fietslessen of het opknappen van fietsen. Voor meer informatie: (0343) 47 23 01 (Petra Woudsma, locatiemanager azc Leersum).

advertentie
advertentie