'Raadslidles' voor leerlingen De Schakel

1 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Raadsleden Baerte De Brey (VVD) en Gerrit Boonzaaijer (SGP) zijn vorige week op bezoek geweest bij basisschool De Schakel in Leersum.

Tijdens hun bezoek gaven de raadsleden tekst en uitleg over hun werk en spraken ze met de leerlingen over hun werk. Dit ter voorbereiding op de Utrechtse Heuvelrug jeugdgemeenteraadsverkiezingen die op maandag 25 november wordt gehouden.

Samen met de leerkrachten Marja van Sas en Roland van Barneveld kozen de raadsleden twee onderwerpen uit. Hiermee gaan de kinderen de strijd aanbinden met andere basisscholen.

Groep 8 van De Schakel levert twee fracties voor de verkiezingen. De beide raadsleden namen een fractie onder hun hoede. Samen met de leerlingen spraken ze over de haalbaarheid van de plannen. Ook gaven de raadsleden tips om een debat in te gaan met een andere fractie.

De kinderen leerden ook kritisch naar hun eigen plannen kijken. 'Kijk niet alleen naar de goede punten van je plan, maar weet ook hoe je kritische vragen moet beantwoorden', was het devies. ,,Voor de kinderen was het een leerzame middag in de aanloop richting de jeugdgemeenteraadsverkiezingen", aldus de school.

advertentie
advertentie