Ballon teruggevonden in Polen

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - De ballonnenwedstrijd die tijdens Koninginnendag in Doorn werd gehouden, is gewonnen door de 7-jarige Floor (foto). Haar ballon werd 722 kilometer verderop teruggevonden in het Poolse Kolobrzeg.

De Oranjevereniging in Doorn heeft in totaal 38 kaartjes teruggestuurd gekregen. De eerste reactie kwam op 4 mei, toen er werd opgebeld door een familie uit Barnstorf in Duitsland, die vertelde dat de kinderen een ballon in hun straat gevonden hadden. Een bijzonder bericht kwam van Christine uit Schüttorf, die schreef een ballon gevonden te hebben op het graf van haar vader. ,,Ich habe mich sehr gefreut", stond er op de rand van het kaartje bijgeschreven.

De vindplaatsen van de ballonnen liggen in een ongeveer rechte lijn van Doorn naar Kolobrzeg in Polen, aan de Oostzee. Daarmee is de gang van de windrichting van die morgen duidelijk zichtbaar geworden op de kaart van Polen, Duitsland en Nederland. Drie ballonnen legden hemelsbreed de grootste afstanden af: de ballon van Siem (2 jaar), die in Lerchenhausen-Twistringen werd gevonden, de ballon van Femke (5 jaar) die in Werle werd gevonden en de ballon van Floor (7 jaar), die gevonden werd in Kolobrzeg.

De afstand, hemelsbreed, van Doorn tot Lerchenhausen-Twistringen is ongeveer 233 kilometer tot Werle ongeveer 448 kilometer en naar Kolobrzeg ongeveer 722 km. Siem, Femke en Floor hebben hiermee elk één van de speelgoedkisten verdiend, die door Mister Bed beschikbaar zijn gesteld.

advertentie
advertentie