Plan voor hergebruik gemeentekantoor Driebergen

24 september 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Dit wordt een belangrijk item voor de komende raadsverkiezingen", zegt Cees van den Broek van de Eurowinkel in Driebergen. Samen met Paul Blom, voorzitter van Zakelijk Heuvelrug en Wim Hak, betrokken inwoner en D66-raadslid, presenteerde hij maandag een markant plan voor hergebruik van het leegstaande gemeentekantoor aan de Bosstraat.

door Jan de Beer

Volgens de heren Van den Broek, Blom en Hak worden met het plan meerdere vliegen in één klap geslagen. Het is niet alleen voor de gemeente aantrekkelijk omdat verkoop van het perceel op een dieptepunt van de vastgoedcrisis zonder kosten kan worden uitgesteld, maar ook worden diverse maatschappelijke taken ingevuld, kan aan startende ondernemers de helpende hand worden geboden. Bovendien krijgt de Driebergse bevolking een centrale ontmoetingsplek met de mogelijkheid om van allerlei voorzieningen te profiteren. ,,Er is veel naar Doorn verdwenen vindt men, hiermee kun je dat goedmaken", aldus de drie heren.

Het plan is ontstaan dankzij samenwerking van het bestuur van de Eurowinkel (VluchtelingKinderen) en Zakelijk Heuvelrug. De Eurowinkel zoekt een nieuw onderkomen omdat het oude postkantoor is verkocht aan Van Asselt Accountants. En Zakelijk Heuvelrug is er op gebrand om jonge startende ondernemers en ZZP-ers aan bedrijfsruimte te helpen.

Meer in de krant van donderdag 26 september

advertentie
advertentie