Doornse cellist Berend Stumphius wint Cultuurprijs

16 september 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De getalenteerde Berend Stumphius (19) uit Doorn heeft zondag de Cultuurprijs 2013 gewonnen. De cellist kreeg de prijs uit handen van wethouder Tim Verhoef tijdens de Open Monumentendagen op Landgoed Zuylestein in Leersum.

Berend Stumphius kreeg de prijs omdat hij internationaal actief is om zijn muziek aan de man te brengen. De 19-jarige muzikant ontving vijfhonderd euro om zijn droom als muzikant voor te zetten.

Aanmoedingsprijs

Esther Veefkind en Annelou Snippe van het Revius Lyceum in Doorn gingen ook niet met lege handen naar huis. De initiatiefrijke leerlingen kregen een aanmoedigingsprijs om hun ondernemerschap aan te moedigen.

Het thema van dit jaar was 'Be smART'. De Cultuurraad koos kandidaten uit die zowel over artistieke kwaliteiten beschikken, als 'smart' zijn. Dit houdt in dat zij op creatieve wijze kunst en cultuur aan de man moeten brengen.

De Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug is een initiatief van de Cultuurraad Utrechtse Heuvelrug. Met deze wedstrijd wil de Cultuurraad het kunst- en cultuurleven in de gemeente stimuleren.

advertentie
advertentie