Ruzie over subsidie Welnúh

10 september 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Welzijnsorganisatie Welnúh en wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) ruziën over een bezuiniging van 45.000 euro. Als Van Oostrum voet bij stuk houdt, betekent dat volgens het bestuur van Welnúh het einde van het steunpunt vrijwilligerswerk.

Ad Schiedon (SP) sprak schande van het bezuinigingsplan. Volgens hem delegeert de wethouder taken aan Welnúh, maar voert ze tegelijkertijd een financiële korting door, waardoor Welnúh die taken niet goed kan uitvoeren. ,,Deze subsidiekorting is zo contraproductief, dat wij ons niet kunnen voorstellen dat de gemeenteraad die in stand zal laten", aldus Schiedon maandag in de raadscommissie Samenleving.

Het politieke verzet tegen Van Oostrums welzijnsbezuiniging bleef echter beperkt. Alleen het CDA - dat de kwestie op de agenda had gezet - en de ChristenUnie stelden zich kritisch op. Gert-Jan van den Brink (SGP) noemde de gewraakte bezuiniging ,,niet onredelijk" en vindt dat Welnúh een onterechte dreiging uitspreekt door met de sluiting van het steunpunt vrijwilligerswerk te schermen.

advertentie
advertentie