'Kans op doorstart Bakker Bos'

9 september 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - ,,Er zijn kansen op een doorstart", zegt curator Henk Pasman. Maar zeker is dat nooit tot het moment waarop het rond is. Voorlopig blijven de twee bakkerijen (Maarsbergen en Ede) en de zeven winkels (Ede, Veenendaal, Heelsum en Oosterbeek) van de vorige week failliet verklaarde Bakkerij Bos open.

De betaling van de lonen geschiedt door het UWV. ,,De exploitatie van bakkerijen en winkels wordt de komende weken voortgezet, dat is belangrijk. De komende weken ga ik bezien wat verder de mogelijkheden zijn. Ik heb daar vijf tot zes weken voor. Dan wordt duidelijk of er daadwerkelijk een doorstart kan plaatsvinden of dat toch tot liquidatie moet worden overgegaan", aldus Pasman.

De curator is voorzichtig optimistisch. ,,Er hebben zich al belangstellenden gemeld na de publikaties van eind vorige week. Het is bepaald niet mijn eerste faillissement. Maar de puzzel moet wel in elkaar vallen en dat moet blijken de komende weken. Het mooiste zou zijn wanneer er zich één partij meldt voor een doorstart, maar het kan ook met meerdere partijen."

De curator gaat onder meer ook bedrijven benaderen waarmee hij van doen kreeg bij een faillissement, enige jaren geleden, van een grote bakkerij in Utrecht, met twintig winkels.

Bakkerij Bos is een familiebedrijf dat sinds 1910 bestaat. Het nam minder dan een jaar geleden Bakker SNIP uit Ede over, dat meer dan honderd jaar actief was in de omgeving van Ede. Het bedrijf heeft twee bakkerijen, aan de Tuindorpweg in Maarsbergen en de Frankeneng in Ede en zeven winkels: drie in Ede, twee in Veenendaal en één in Heelsum en Oosterbeek. Er werken ongeveer zestig mensen bij Bos.

advertentie
advertentie