KCD toont karakter bij seizoenstart

9 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD is de nieuwe veldcompetitie goed begonnen. Het Almelose Achilles werd met 10-8 verslagen. In de rust zag het er niet naar uit dat het talrijke publiek nog een spannende tweede helft voorgeschoteld zou krijgen maar kort voor tijd moesten de groen-witten zelfs nog een achterstand wegwerken voor er een overwinning kon worden gevierd.

Achilles was de competitie een week eerder al gestart met een zege. In die periode was KCD nog volop in selectie en pas maandag trainde de ploeg voor het eerst in de nieuwe samenstelling. Michel van de Berg kwam van Dalto over en nam de plaats in van de naar Sparta Nijkerk vertrokken Stefan Falkenberg. Met Marcella Hardeman op de plek van de gestopte Martine Storm kon de nieuwe trainer Geert Stomp bouwen aan een ploeg die veel vertrouwde gezichten kende en dus snel ingespeeld was. Dat was zaterdag op Tuilland goed te zien toen Michel van de Berg al in de eerste de beste aanval zijn visitekaartje afgaf. Achilles raakte echter niet onder de indruk en egaliseerde al snel waarna beide ploegen een strafworp misten.

De verdediging van KCD zag er in die fase goed uit en dat gaf het tweede aanvalsvak de gelegenheid om de score uit te breiden naar 3-1 via Johan Kraan (na een Twentse verdedigingsfout) en Geer Janne Baakman. Inmiddels waren er al 25 minuten gespeeld, waarna in de resterende tien minuten van de eerste helft Achilles eerst nog dichterbij kwam maar de thee door KCD met een ruime 5-2 voorsprong werd genoten via wederom Van deBerg en Johan Kraan. Daarbij mochten de Doornse korfballers niet mopperen dat Achilles tussendoor nog een strafworp miste.

Na de korfwisseling veranderde het wedstrijdbeeld echter volledig. In ruim vijf minuten waren de bezoekers langszij en hoewel Geer Janne Baakman de gelijkmaker onmiddellijk via een knappe doorloopbal beantwoordde was Achilles daar totaal niet van onder de indruk. Waar KCD op zich goed speelde was er veel te weinig vertrouwen in de afronding en daar maakten de Tukkers dankbaar gebruik van. Halverwege de tweede helft waren de bordjes volledig verhangen: 6-8.

Wederom een sterke verdedigingsbeurt van de tweede aanval gaf vertrouwen en toen de afvang van KCD alsmaar verbeterde werd de druk zo hoog opgevoerd dat goals niet konden uitblijven. Aanvoerder Johan Kraan nam daarbij het voortouw en met zijn twee goals en nog tien minuten te gaan lag alles opeens weer open. In de eerste opstelling bleef de thuisploeg beter maar het vizier van de aanval stond niet erg scherp en omdat ook Achilles de korf niet eenvoudig meer wist te vinden nam de spanning steeds verder toe. Toen twee minuten voor tijd Ivo Stomp van grote afstand KCD eindelijk weer aan de leiding bracht, leek een zege voor handen maar die werd pas echt zeker toen dezelfde speler vanaf de strafworpstip in de laatste seconden doel trof: 10-8.

Omdat alle ploegen inmiddels puntverlies opliepen, was de start dus dubbel mooi voor KCD. Dinsdag wordt ingehaald in en tegen Tiel dat als enige nog niet heeft gespeeld. Een overwinning zet de ploeg direct op kop in de derde klasse.