DEV hard onderuit bij IJFC

7 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zaterdag derdeklasser DEV ging in IJsselstein hard onderuit. Met 4-0 was het uit de tweede klasse gedegradeerde IJFC te sterk voor een hard werkend DEV.

DEV-trainer Michel van Aken: ,,Met vier jonge spelers in de ploeg, die voor het eerst op derde klasse-niveau actief zijn, kan en mag je ook niet verwachten dat het ons bekende niveau kan wordt gehaald. Er is nog veel werk aan de winkel. Toch een compliment voor de ploeg voor de wijze waarop er gestreden is."

Alhoewel DEV zeker niet slecht speelde, was er duidelijk meer ervaring bij IJFC te zien, dat zich uiteindelijk ook vertaalde in een ruime overwinning. Toch kon DEV tot aan de rust de schade nog beperkt houden (1-0 ruststand). In de tweede helft werd DEV wat 'mannelijker' in de onderlinge duels en ontstonden er zeker wat kansen voor de Doornse formatie. Maar een verdedigende fout aan DEV-zijde werd in de 65e minuut genadeloos afgestraft (2-0) waarna in de laatste tien minuten van de wedstrijd IJFC orde op zaken stelde en de wedstrijd eindigde met een 4-0 overwinning.

DEV heeft gewoonweg tijd nodig om de jonge ploeg het nodige vertrouwen te geven in eigen kunnen.