Nederlaag voor FC Driebergen in spektakelstuk

7 september 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In een voor de neutrale toeschouwer leuke wedstrijd moest zaterdag derdeklasser FC Driebergen de punten in Veenendaal laten. Met een 4-3 nederlaag ging de ploeg van trainer Bert van den Brom tegen een fysiek sterk spelend VRC ten onder.

Daar zag het overigens in de eerste helft absoluut niet naar uit. Driebergen combineerde goed en kwam in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong door een prima treffer van Kevin Dame. Maar in de 14e minuut was een te korte terugspeelbal van diezelfde Dame de aanleiding tot de gelijkmaker (1-1).

Nadat vervolgens onder andere Dobias Aldenkamp en Arjen Prijs een tweetal kansen misten, was het in de 39e minuut wel raak en rondde Pascal van Doorn een vrije trap van Aldenkamp bekwaam af; 1-2. Een op dat moment terechte voorsprong voor een goed spelend FC Driebergen.

In de tweede helft een op het fysiek randje spelend VRC dat echter niet kon voorkomen dat de Driebergenaren in de 51e minuut op een 1-3 voorsprong kwamen na een prachtige combinatie van Doorn - Adema, die door laatstgenoemde keurig werd afgerond (1-3). Maar een tweetal strafschoppen aan VRC-zijde en een blunder van Driebergen-goalie Michel Hoekstra brachten de thuisploeg op een 4-3 voorsprong en tevens eindstand.