SVL in slotfase alsnog onderuit

7 september 2013 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - Zaterdag eersteklasser SVL begon aanvallend aan de wedstrijd tegen de gasten uit Soest en kregen na een kwartier bijna loon naar werken.

Een kopbal van Mark van Oudbroekhuizen verdween maar net over de lat. Even later had een indraaiende corner van Thomas Malolepszy bijna het gewenste effect, maar VVZ-doelman Stijn Waals wist de bal nog net onder de lat vandaan te tikken. Ook SVL-goalie Geert Willem Merkens moest een aantal malen gestrekt om een doelpunt te voorkomen. Met snel combinatiespel aan beide zijden bleef het een aantrekkelijke eerste helft die echter op een 0-0 stand bleef steken.

Na de hervatting eenzelfde spelbeeld, waarbij de thuisploeg voortdurend de aanval bleef zoeken. Alhoewel beide teams genoegen leken te nemen met een puntendeling, viel in de 87e minuut de 0-1 voor VVZ'49 en bleef een sterk spelend SVL alsnog met lege handen staan. SVL-trainer Jan Gaasbeek: ,,We hadden gezien ons opportunistische spel zeker een punt verdiend, zeker na het teleurstellende optreden tegen Zuidvogels een aantal dagen daarvoor."

Komende zaterdag gaat SVL op bezoek bij LRC in Leerdam.