Antroz en Warande willen fuseren

3 september 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De zorginstellingen Antroz en Warande willen op korte termijn tot een fusie komen. De beide organisaties hebben tezamen een achttal vestigingen in Zeist, Driebergen, De Bilt, Houten en Bilthoven.

Woonoord Kraaybeek in Driebergen is één van de zorgcentra die bij de Antroz hoort, en andere vestigingen bevinden zich in Zeist en De Bilt. De belangrijkste vestigingen van Warande zijn in Zeist gesitueerd, namelijk verpleeghotel Bovenwegen en wooncentrum Heerewegen.

Kleinere zorgcentra van Warande zijn er in Houten en Bilthoven. Bij de Stichting Warande zijn ruim 1000 mensen werkzaam en bijna 500 vrijwilligers. Voor de Stichting Antroz zijn die aantallen respectievelijk 300 en 130. Antroz heeft een antroposofische signatuur. Dat geldt niet voor Warande.

De beide stichtingen hebben benadrukt dat de antroposofische woonzorg, ook na de bundeling van de organisaties, 'de eigen identiteit zal blijven behouden'. Overigens werken de organisaties ook nu al samen. Met de fusie wil men een breder aanbod van voorzieningen creëren in de regio oost-Utrecht, ook voor ouderen in de thuissituatie. Bovendien zullen er voor de medewerkers ruimere mogelijkheden voor uitwisseling ontstaan, aldus Antroz en Warande.

advertentie
advertentie