'Boekenproeverij' met Eva Vriend bij Boek&Koek

3 september 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Om de start van het nieuwe culturele en literaire seizoen te vieren organiseert boekwinkel Boek&Koek in Maarn op vrijdagavond 6 september een 'Boekenproeverij'. Een avond die draait om mooie boeken, verhalen en genieten.

Uitgevers zijn aanwezig om hun nieuwste boeken te presenteren en een sneak preview te geven van boeken die dit seizoen uit zullen komen. De experts vertellen over de nieuwste boeken van bekende auteurs, maar wijzen ook op de verborgen pareltjes. Ook zullen inkijkexemplaren aanwezig zijn van boeken die de komende maanden in de winkels zullen verschijnen. Boek&Koek biedt hiermee een unieke sneak preview en kans om optimaal geprikkeld en nieuwsgierig gemaakt te worden.

Speciale gast op de Boekenproeverij is journalist en historicus Eva Vriend, bekend van de bestseller 'Het nieuwe Land'. Dit boek beschrijft het ontstaan van de provincie Flevoland en de dromen van tienduizenden Nederlanders, die willen boeren in de net drooggelegde polders. Echter, alleen de besten van de besten zijn welkom. De rijksoverheid voert een zeer strenge selectieprocedure. Eva Vriend wist het stilzwijgen van afgewezen kandidaten te doorbreken en zo de geheimen bloot te leggen van een Nederlandse bevolkingspolitiek die in de recente geschiedenis haar weerga niet kent. Zij komt hierover vertellen en uiteraard signeert zij ook 'Het nieuwe land' boeken.

Ter begeleiding van de alle verhalen wordt de Boekenproeverij gecombineerd met een Koffieproeverij. In samenwerking met Miele, de bekende producent van hoogwaardige koffieapparaten, krijgen bezoekers een demonstratie hoe de perfecte kop koffie te maken door optimaal gebruik van apparaat en ingrediënten. Uiteraard mag iedereen vrijuit de koffie proeven en testen hoe de smaak van koffie is te beïnvloeden.

Boek&Koek is gevestigd aan de Raadhuislaan 9 in het centrum van Maarn. De Boekenproeverij begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk.

advertentie
advertentie