Cursus EHBO bij Rode Kruis

3 september 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Eerste hulp biedt een aantal eenvoudige en levensreddende handelingen die door iedereen, in afwachting van professionele medische hulp genomen en uitgevoerd kunnen worden. Dit met als doel het leven van een slachtoffer te redden en pijn te verminderen.

De cursus EHBO bij het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug gaat van start op maandag 23 september. ,,Onze trainingswijze is laagdrempelig, toegankelijk en competentiegericht. Dat wil zeggen dat iedereen kan deelnemen. De opleiding bestaat uit achttien lessen van twee uur. De laatste avond vindt het examen plaats. Deelname vanaf 16 jaar.

De kosten bedragen 185 euro inclusief een cursusboek en het Eerste Hulp diploma. De EHBO-cursus van het Rode Kruis wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. ,,Wij betalen u 100 euro terug als u na de cursus vrijwilliger bij het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug wordt en daarnaast minimaal veertig uur vrijwilligerswerk verricht."

Deelnemers zijn welkom in het gebouw aan de Dennenhorst 22a in Driebergen. Meer informatie en inschrijving via mevrouw N. Terstegen op terstegen@12move.nl of telefoonnummer 06-10262285.

advertentie
advertentie