Rallyteam Driebergen geschokt na dodelijk ongeval

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Honda Rallyteam uit Driebergen deed afgelopen weekend mee aan de rally in het westelijk havengebied van Amsterdam. Met liefst 61 deelnemers, waaronder een aantal voormalige WK auto's, stond dit evenement garant voor een spectaculaire en spannende rally. Toch liep het allemaal anders toen een andere deelnemer een dodelijk ongeval veroorzaakte.

door Frans-Jaap Moree

Het Honda Rallyteam, met als rijder Ruurd Ochse en zijn vaste navigator Jan Albert Bosscha, gingen van start met startnummer 9. Voor het Honda Rallyteam stond maar één ding op het programma, namelijk zo veel mogelijk punten pakken voor het shortrally kampioenschap. Ze stonden met de Honda Civic R3 aan de start met twintig punten achterstand op nummer één in het kampioenschap Hans Weijs sr. die voor deze gelegenheid aan de start verscheen met een Citroën DS3 R3, een auto die gelijk is aan de klasse waarin het Honda Rallyteam dit jaar rijdt. Bij een overwinning van het Honda Rallyteam zou het kampioenschap weer open zijn. Daardoor beloofde het een extra spannende strijd te worden.

De dag begon goed voor het Honda Rallyteam. Na twee klassementsproeven was een voorsprong van liefst 44,8 seconden op de nummer één in het kampioenschap een feit. Maar dat veranderde snel. Eén van de deelnemers die later waren gestart, kreeg een ernstig ongeval waarbij meerdere gevonden vielen en tenminste één dode viel te betreuren. De wedstrijdleiding heeft onmiddellijk een einde gemaakt aan het evenement. Namens alle leden van het team willen we alle betrokkenen en nabestaanden van het ongeluk in Amsterdam veel sterkte toewensen.

Het volgende evenement op de kalender is de shortrally rondom Hellendoorn die verreden wordt op zaterdag 21 september.

advertentie
advertentie