Internetcafé M@X helpt senioren met PC, laptop en tablet

27 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Omroep Max heeft, in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen Utrechtse Heuvelrug en het Woonzorgcentrum Beukenstein, Hoofdstraat 57 in Driebergen, het internetcafé M@X met computerfaciliteiten ingericht. De faciliteiten zijn bedoeld voor senioren van de Utrechtse Heuvelrug en andere omliggende gemeenten.

Op een geduldige, praktische en sympathieke manier wordt senioren geleerd om te gaan met onder meer computer, tablet (iPad) internet, Google, Windows (ook Windows 8), Skype, e-mail, et cetera.

M@X heeft de beschikking over een prachtig lokaal in Beukenstein in Driebergen, uitgerust met een aantal personal computers.

Belangstellenden kunnen een eigen laptop of iPad mee te nemen; ook is het mogelijk vertrouwd te raken met de mogelijkheden van een (film)camera of andere randapparatuur en de computer. Uiteraard is M@x aangesloten op het internet. Met behulp van de website Steffie worden u (veilig) de beginselen van het internet - bankieren bijgebracht. Bijzondere wensen, zoals het gebruik van de smartphone zijn bespreekbaar.

Ongeveer 25 ervaren vrijwilligers staan de deelnemers bij, om de eerste stappen te zetten, of vaardigheden met de computer te vergroten. Er wordt per week één les gegeven die gratis is, hoewel een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld om de kosten te dekken. In overleg wordt een vast tijdstip afgesproken.

Deelnemers zullen merken dat het allemaal niet zo moeilijk is en dat de computer, internet, iPad enz. het leven kunnen verrijken. In overleg wordt een plan gemaakt, om een optimaal resultaat te garanderen. Het nieuwe cursusjaar biedt nog ruimte voor een aantal belangstellenden.

Belangstelling of voor een nadere kennismaking of begeleiding? Even aanmelden bij Internetc@fé M@X door een inschrijfformulier aan de balie van woonzorgcentrum Beukenstein in Driebergen te halen.

Meer informatie: Karel Losekoot 0343-533632 of Jacques Broekman 0343-754503.

advertentie
advertentie