Ingezonden: 'Wat je belooft, moet je doen'

27 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

Om 03.00 uur 's nachts (woensdag 21 op donderdag 22 augustus) is op de parkeerplaats aan de Prins Clauslaan in Amerongen een auto uitgebrand.

Het autoskelet is door een bergingsbedrijf weggehaald. Na mijn informatie bij hun wordt verteld dat zij wel losliggend materiaal meenemen, maar de blussubsantie laten liggen.

Dat is een vieze, vette stinkende troep die door de gemeente opgeruimd moet worden. Donderdag niemand van gemeentewerken gezien. Aan de ene kant van de parkeerplaats is een voetbalkooi, aan de andere kant een kinderspeeltuin.

Vrijdagmorgen dus de gemeente in Doorn gebeld en dan begint de ellende. Daar is niets bekend van de auto en wordt gezegd dat het bergingsbedrijf de laatste troep op moet ruimen wat niet waar is. Ook brandweer, politie en milieuzaken hierover gebeld.

Bij telefonisch contact met gemeente Doorn van 13.00 en 16.00 uur werd duidelijk dat men pas 's maandags zou komen.

Steeds heb ik gezegd dat als de troep om 17.00 uur niet weg zou zijn ik hetzelf daarna bij het gemeentehuis in Doorn zou brengen.

Samen een achterbuurvrouw, (die net als ik de stank in haar slaapkamer had), hebben we samen de troep in vuilniszakken gedaan.

En 17.30 uur stond alles bij de ingang van het gemeentehuis.

Helaas zijn wij geen gemeente Amerongen meer want dan was het zo snel mogelijk opgeruimd. Een bijna 80-jarige heeft nu met hulp deze klus gedeeltelijk voor de gemeente gedaan.

Maandagmiddag om 15.00 uur kwamen ze de parkeerplaats schoonmaken, maar als snel bleek dat het onmogelijk was om echt alles goed te verwijderen. Men moet nogmaals terug komen om met zwaarder materiaal deze laatste resten te verwijderen (deze troep heeft dagen te lang gelegen waardoor het nu bijzonder moeilijk te verwijderen is).

G.Pijl-Postma

Pr.Clauslaan 5, Amerongen

advertentie
advertentie