Workshop van Wil Lof in Scherpenzeel

26 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In Leersum start over twee weken weer het Kunstseizoen 2013/2014 van Wil Lof, met regelmatige openstellingen van de eigen galerie aan de Prins Bernhardlaan 1 in Leersum, deelname aan exposities in binnen- en buitenland, en met zowel masterclasses en workshops in het eigen atelier te Rouzède (Frankrijk) en Leersum.

Het seizoen begint met een ééndaagse schildersworkshop op zaterdag 7 september, die gezien de belangstelling zal worden gehouden in het atelier van het Kunstenaars Collectief in Scherpenzeel.

Vanwege het arbeidsintensieve karakter van de schildertechniek die Wil toepast, ligt de nadruk op de techniek en stijl waarin ze werkt. Tijdens de workshop zien bezoekers hoe Wil met acrylverf werkt.

Zij laat zien hoe een compositie ontstaat en wordt uitgewerkt: met kwast, spons, paletmes of zelfs met de vingers. Natuurlijk gaan de deelnemers ook zelf aan de slag met kant-en-klaar door Wil voorbewerkt doek (opgespannen, geprepareerd, voorzien van reliëf en grondschildering).

Het is Wil's bedoeling dat de deelnemers aan het eind van de dag met een eigen creatie naar huis gaan. De workshop is zowel geschikt voor beginnende schilders, als voor gevorderde schilders die eens willen kennismaken met een andere stijl of techniek, namelijk Wil's manier van abstraheren en werking met transparante kleurstellingen.

Op de dag van de workshop worden de deelnemers 09.30 uur ontvangen met koffie of thee en iets lekkers erbij; niet later dan 10.00 uur begint de workshop.

Tussendoor wordt een buffetlunch geboden. Om ca. 16.00 uur komt er een einde aan deze workshop met een nabespreking van de gecreëerde schilderijen.

Meer informatie en een aanmeldformulier: www.4Lof-Art.nl/workshops.

Natuurlijk kunt u ook eerst even kennismaken met de kunstenares in haar Galerie 4Lof-Art aan de Prins Bernhardlaan 1 in Leersum.

Exposities in het buitenland

Naast de wisselende exposities van werk bij diverse galerieën in Nederland, zal het seizoen 2013/2014 net als voorheen ook exposities in het buitenland omvatten. Behalve reguliere exposities in grote Europese steden, waarvoor Wil Lof is uitgenodigd, ontving ze recent een uitnodiging deel te nemen aan de One Art Fair, die in de maand mei 2014 in Manhattan, New York wordt gehouden.

Dankzij de gelijkloop met andere kunstmanifestaties in dit stadsdeel, waar meer dan honderd galerieën zijn gevestigd, verwacht de organisatie publiek, collectioneurs, curatoren van musea en andere exposities uit de hele wereld te trekken.

advertentie
advertentie