'Gemeentegids 2012-2013 wellicht de laatste'

28 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Is de gemeentegids een overbodige bundeling van informatie die sneller en gemakkelijker via internet te vinden is? Of is het een onmisbaar overzicht op papier van gemeentelijke diensten, bedrijven, instellingen, verenigingen en zorgaanbieders?

door Wimco in 't Veld

Dit najaar moet het college deze vragen kunnen beantwoorden. Het neemt dan een besluit over het al dan niet afschaffen van de gemeentelijke Informatiegids, zoals het boekje voluit heet. Medebepalend daarvoor is een inwonersenquête.

De afgelopen jaren werd de Informatiegids huis-aan-huis bezorgd op alle ruim 22.000 adressen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De editie 2012-2013 was een samenwerkingsproject tussen de gemeente en twee ondernemingen: Heuvelrugmedia en grafisch bureau Vermaas & Koning.

Eén van deze bedrijven besloot de samenwerking dit jaar niet voort te zetten. Volgens gemeentewoordvoerder Marja de Gelder- die verder niets over de breuk wil zeggen - was dat een goede gelegenheid om de gids te evalueren. Nu steeds meer informatie op internet staat, stellen b en w zich de vraag of de papieren gemeentegids nog toegevoegde waarde heeft. Vooruitlopend op dat besluit is de uitgave in ieder geval uitgesteld tot 2014.

Enquête

Het uitstel gebruikt het college voor een enquête onder de inwoners naar de behoefte aan de papieren gids. De gemeentepagina in De Kaap berichtte eerder dat deze peiling op 23 augustus zou sluiten, dus middenin de vakantietijd. De gemeentewoordvoerder benadrukt nu dat deze sluitingsdatum een vergissing is. De enquête was begin deze week een paar dagen offline, maar is nu weer te vinden via de gemeentelijke website.

Bij de balie van het Cultuurhuis in Doorn ligt ook een papieren vragenlijst, die overigens weer de onjuiste sluitingstermijn vermeldt. Hoe dan ook, tot eind september kunnen inwoners aangeven hoeveel waarde zij hechten aan de Informatiegids.

De enquête is te vinden op www.heuvelrug.nl via het menu 'Wat wilt u melden?'

advertentie
advertentie