OM eist celstraf tegen Overbergse vrouw

28 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

OVERBERG - In hoger beroep heeft het openbaar ministerie (OM) bij het gerechtshof in Arnhem drie maanden celstraf geëist tegen een 34-jarige vrouw uit Overberg. De vrouw wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan diefstal. In februari werd ze daarvoor vrijgesproken door de rechtbank in Utrecht.

De ex-vriend van de vrouw pleegde op 22 november 2011 een gewelddadige overval bij een boerderij in Woudenberg. Hij maakte daarbij bijna driehonderd euro buit. De vrouw werd eerst verdacht van het medeplegen van de delict, maar zei daar niets mee te maken te hebben. Omdat zij de dag voor de overval het adres van de boerderij op haar computer had opgezocht, inclusief de route, verdenkt het OM haar van medeplichtigheid. Het gaat er van uit dat de vrouw het adres aan haar ex heeft gegeven als tip.

De vrouw verklaarde tegenover het hof dat ze het adres had opgezocht om te kijken of het een geschikte plaats was om een paard te stallen dat ze van plan was om te kopen. Dat daar de volgende dag een overval plaats vindt noemde de vrouw toeval. Het slachtoffer stak de overvaller met een riek in het been toen die door het raam wilde vluchten. In het huis van de vrouw uit Overberg is een laars aangetroffen met een gat dat mogelijk door een tand van de riek is veroorzaakt. De verdachte verklaarde dat ze last had van muizen en dat die er een gat in hebben gegeten. Op de vraag waarom de laars drie maten te groot is, antwoordde de Overbergse dat ze altijd drie paar sokken draagt tegen de kou.

Haar advocaat pleitte voor vrijspraak. Ook al had de vrouw de adresgegevens doorgegeven, dan was ze niet in staat geweest om de gevolgen daarvan in te zien omdat ze zwakbegaafd is. Dat staat ook in het reclasseringsrapport waarop de rechtbank in Utrecht de vrijspraak baseerde. (APA)

advertentie
advertentie