Tentoonstelling Delfts blauw en Keulse potten

19 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In het Michaëlhuis aan het Kerkplein 1 te Leersum gaat op vrijdag 23 augustus een tentoonstelling over Delfts blauw en Keulse potten van start, die de hele maand september te bezichtigen is.

Delfts Blauw is al 350 jaar zeer succesvol. Van waardevolle tulpenvazen tot hippe fietstassen, van het decor van 'Ik hou van Holland' tot het gekoesterde vaasje in het verzorgingstehuis: dit oer-Hollandse product spreekt al eeuwen veel mensen aan.

Keulse pot

Ook de Keulse pot, die eeuwenlang gebruikt werd voor het inleggen van groente, vlees en eieren staat opnieuw in de belangstelling. Door alle voedselschandalen willen steeds meer mensen hun eigen voedsel produceren. Dit betekent niet alleen een revival van volkstuinieren, maar ook een hernieuwde belangstelling voor inmaken en andere vooroorlogse conserveringsmethodes.

Van beide soorten aardewerk is in het Michaëlhuis in Leersum een tentoonstelling te bezichtigen, waarvoor diverse Leersummers materiaal ter beschikking hebben gesteld.

geopend: iedere vrijdagochtend tot en met 27 september van 9.00 tot 12.00 uur. Op 23 augustus en 13 september zal vanaf 10.00 uur tevens live orgelspel in de Michaëlkerk te beluisteren zijn.

advertentie
advertentie