Maarnse vrouw rijdt tegen woning in Woudenberg

14 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Op 't Schilt in Woudenberg is dinsdagmorgen rond 11.30 uur een auto van de weg geraakt en tegen de pui van een woning tot stilstand gekomen. Een passerende fietsster werd eveneens geraakt door de auto en raakte gewond.

Rond 11.30 uur reed de vrouw, een 75-jarige inwoonster van Maarn, vanuit een parkeervak via het trottoir en de weg tegen het tegenoverliggende huis aan. Een toevallig passerende fietsster, een 62-jarige inwoonster van Woudenberg, werd tijdens deze manoeuvre door de automobiliste aangereden.

Vervolgens reed de vrouw met haar auto volgas een tuin van een woning in. Ook raakte de auto de woning waardoor er een gat in de muur ontstond. Doordat de auto gas bleef geven toen de auto in de tuin stond vlogen er allemaal grind steentjes over de straat. Hierdoor sneuvelde ook een ruit van een auto die voor een andere woning geparkeerd stond.

De bestuurster van de auto werd door de brandweer uit de auto bevrijd en naar het ziekenhuis vervoerd. De fietsster hoefde niet naar het ziekenhuis en werd ter plaatse aan haar verwondingen behandeld. De schade aan het huis was aanzienlijk. Een groot gedeelte van de muur werd dermate zwaar beschadigd dat een aannemer ter plaatse moest komen om de schade te herstellen.

advertentie
advertentie