Driebergenaar rijdt met tien keer te veel op

2 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Een 18-jarige Driebergenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in Zeist. De jongeman was van zijn snorfiets gevallen. Na onderzoek bleek hij meer dan tien keer te veel te hebben gedronken dan is toegestaan.

Rond 02.20 uur surveilleerde een motoragent op de Tweede Dorpsstraat in Zeist. Daar hoorde hij opeens herrie en zag vervolgens een snorfiets en een jongeman midden op het fietspad liggen. De Driebergenaar was kennelijk met de snorfiets gevallen. Hij pakte zijn snorfiets op, wilde wegrijden, maar werd tegengehouden door zijn vrienden. De jongeman had kennelijk te veel gedronken, maar omdat de agent hem niet daadwerkelijk had zien rijden, gaf hij hem een rijverbod. De Driebergenaar parkeerde daarop zijn snorfiets en liep weg.

Toch gaan rijden

De agent had het lichte vermoeden dat de jongeman toch zou gaan rijden en bleef in de omgeving surveilleren. Ongeveer tien minuten later trof hij hem met de snorfiets aan op de Laan van Beek en Royen, maar weer had de agent hem niet zien rijden. Hij sprak de jongeman nogmaals aan en wees hem op het feit dat hij echt niet mocht gaan rijden. De Driebergenaar bevestigde dat en zei dat hij met de snorfiets naar huis liep. Vijf minuten later trof de agent de jongeman rijdend op de Jufferstraat aan. Hij hield de eigenwijze snorfietser aan.

Proces-verbaal

De jongeman is naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij bij de ademanalyse 895 ug/l, meer dan tien keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden terwijl hij een rijverbod had.

advertentie
advertentie