'Alles gaat in een rustiger tempo'

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

,,Alles gaat in een rustiger tempo", vertelt teamleidster Wies Buijs van Quarijn, locatie Het Zonnehuis in Doorn. ,,Het is tot nu toe goed uit te houden voor zowel bewoners als personeel." Uiteraard geldt er een aangepast programma en is het hitteprotocol van kracht in Het Zonnehuis. ,,Extra vaak een beetje bouillon en een ijsje en goed letten op de vochtinname van bewoners."

HEUVELRUG - Veel kans op smog boven midden-Nederland, een nationaal hitteplan dat in werking treedt. De zomer brengt tropische temperaturen met zich mee en ook op de Utrechtste Heuvelrug worden maatregelen getroffen.

De bewoners vinden het allemaal prima en zijn positief. Er is misschien wel meer aandacht voor elkaar nu alles wat langer duurt. Het gebouw is voor iedereen warm, maar tijdens de ochtenden wordt de verkoeling buiten gezocht en 's middags in de gekoelde ruimtes. Daar worden spelletjes gedaan. Gym- of andere grote activiteiten zijn van de kalender gehaald. En bijvoorbeeld douchen gebeurt zo vroeg mogelijk als iedereen nog fut heeft. ,,Want", zo gaat Buijs verder. ,,Sommige bewoners zijn eerder moe, zeker degenen in een rolstoel willen eerder naar bed."

Gelukkige kampeerders

Daarentegen is het op Vakantiepark Laag Kanje in Maarn levendig tot laat in de avond. ,,Het is super kampeerweer", weet eigenaar Olav Petram, die het aantal spontane reserveringen en aankomsten de afgelopen dagen zag stijgen. ,,Na twee matige zomers is dit een enorme stimulans voor het kamperen. En aan het naast het park gelegen Henschotermeer hebben we Middellandse Zee-temperaturen. Gasten kunnen heerlijk ontspannen. Hier tref je de gelukkigste kampeerders van Midden Nederland", sluit Petram lachend af om zich weer aan zijn gasten te kunnen wijden.

Bij het Hensschotermeer zoeken mensen de nodige verkoeling. Zelfs aan het einde van de dag, met naderende buien op de achtergrond, is het tijd voor een duik.

advertentie
advertentie