Inbraakgolf op Utrechtse Heuvelrug

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - In ruim een week tijd zijn er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug liefst dertien inbraken gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen.

In Driebergen waren woningen aan de Rosariumlaan, de Loolaan, de Emmalaan, de Hoofdstraat, de Faunalaan, de Melvill Carnbeelaan en de Oranjelaan het doelwit van inbrekers.

De inbraak aan de Rosariumlaan was een poging en vond plaats in de nacht van zondag 14 op maandag 15 juli tussen 04.00 uur en 05.30 uur. Een getuige zag twee blanke mannen. Eén van hen heeft kort blond haar en droeg die nacht een rode trui.

Op de Faunalaan bleef het ook bij een poging. Inbrekers wilden op zondagmiddag 21 juli vermoedelijk via een afdak boven de deur de woning binnen dringen. Het afdak begaf het en de twee mannen gingen ervandoor. Ze zijn ongeveer 20 jaar oud en 1.75 meter lang. De één droeg een wit T-shirt en de ander een blauwkleurig T-shirt.

Verdachte Opel Corsa in Maarsbergen

Tussen zondag 14 juli 23.00 uur en maandag 15 juli 08.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Proosdijlaan in Maarsbergen.

Diezelfde zondag rond 18.00 uur werd een verdachte situatie gezien op de Ridder Fulcolaan in Maarsbergen. Inzittenden van een donkergroene Opel Corsa hadden de auto op een oprit geparkeerd en gedroegen zich verdacht. Getuigen wisten dat de auto niet thuishoorde bij de woning en belden direct de politie. De verdachten gingen er snel vandoor. Agenten zochten in de omgeving naar de auto met daarin twee jongemannen, maar troffen hen niet meer aan. Mogelijk waren deze mannen op voorverkenning en hebben zij iets te maken met de inbraak die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in de woning aan de Proosdijlaan.

Insluipingen in Leersum

Insluipers bezochten woningen aan de Burgemeester Martenslaan en de Scherpenzeelseweg. Ook was er een poging tot inbraak bij een woning aan de Gezichtslaan.

De insluiping aan de Scherpenzeelseweg was op dinsdag 16 juli rond 10.15 uur. De insluiper was een lichtgetinte man van ongeveer 40 jaar. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, heeft een sportief postuur en droeg die dag donkere kleding.

Een alarm voorkwam op zondag 21 juli de woninginbraak aan de Gezichtslaan. Een getuige zag een blanke man van ongeveer 35 jaar wegrennen in de richting van het bos. Hij is fors gebouwd en droeg die dag een lichte korte joggingbroek, een lichtkleurig shirt en een petje.

Twee pogingen in Maarn

In Maarn waren twee pogingen tot woninginbraak. Eén was op woensdag 17 juli of donderdag 18 juli bij een woning aan het Mercuriushof. De ander vond plaats tussen 1 juli en 22 juli aan de Tuindorpweg.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van de inbraken. Heeft u meer informatie over de inbraken? Neemt u dan contact op via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

advertentie
advertentie