Heuvelrug's Got Talent tijdens corso

22 juli 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Nog iets meer dan drie weken en dan is het weer corsoweekeinde in Leersum. Het programma biedt niet alleen de gebruikelijke optocht van praalwagens, maar ook het dagprogramma op zaterdag 17 augustus biedt volop entertainment voor de bezoekers. Een nieuw onderdeel dat op het programma staat is 'Heuvelrug's Got Talent'. Maar ook de stoet met klassieke automobielen keert terug.

door Jan Meijer

De talentenjacht onder de naam 'Heuvelrug's Got Talent' is bij Helma Zenner in goede handen. Enthousiast vertelt zij: ,,Peter Jansen van het corsobestuur kwam bij me. Het idee van een aan 'Holland's Got Talent' gerelateerde talentenjacht bleek daar al langer te leven en ik hoefde er niet lang over na te denken voordat ik volmondig 'Ja' heb gezegd.'' In goed overleg met drukkerij Óp de Hoekjes'naast de dansschool aan de Rijksstraatweg, werd door het bestuur geregeld dat daar een podiumwagen kan komen. Daar zal de talentenjacht van 12.00 uur tot 14.00 uur worden gehouden.

Nu zijn de talenten aan zet. Want iedereen die iets kan dat hij of zij aan het publiek wil tonen kan zich aanmelden. Het is niet leeftijdsgebonden. Om de winnaar te kunnen bepalen zijn muziekproducent Ray Klaassen en Tom van Ginkel van theater Calypso uit Wijk bij Duurstede bereid gevonden in de jury plaats te nemen. Verder zal ook dj Ted zijn medewerking verlenen. Wie een leuke act heeft en dat aan een groot publiek wil laten zien kan zich aanmelden via het inschrijfformulier dat op info@zennerdancemasters.nl is te vinden. Het formulier moet uiterlijk maandag 19 augustus zijn ingeleverd. Helma Zenner heeft er zin in: ,,Ik heb er een goed gevoel over, laat de talenten maar komen.''

Klassiekers

Vorig jaar organiseerde Cabrio-Partner uit Leersum tijdens het bloemencorso een optocht van open Mercedes- en Porscheklassiekers. Peter van Harten: ,,Vanwege het grote succes heeft het corsobestuur gevraagd om dit in 2013 weer te doen.'' En dus is Van Harten op zoek naar enthousiaste cabriorijders van beide merken. ,,Iedereen die trotse eigenaar is van een mooie, klassieke Mercedes-Benz of Porsche cabriolet, kan zich aanmelden voor dit mooie en gezellige evenement op zaterdag 17 augustus.'' Peter van Harten weet nog hoe vorig jaar onder andere een Mercedes W111 (ex-Brigitte Bardot) en een Porsche Boxster te bewonderen was. ,,Deze keer worden ook enkele unieke cabrio's, zoals een Mercedes 300 SL Gullwing - met naar boven scharnierende deuren - en een Porsche 356 Speedster verwacht.''

De deelnemers worden om 10.00 uur bij Cabrio-Partner verwacht. Daar stelt de stoet zich op en rijdt naar de Lomboklaan. Hier zullen de auto's worden gepresenteerd aan de bezoekers. Vervolgens zal de stoet vóór de corsowagens over het parkoers rijden. Aanmelden kan per email naar info@cabrio.nl. Voor een indruk van het corso: www.bloemencorsoleersum.nl .

advertentie
advertentie