Zomerproject Parklaankerk over het Samaritaanse dilemma

19 juli 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Samaritaanse dilemma: de mogelijkheid om je naaste lief te hebben als jezelf. Op drie zomerse zondagochtenden belegt de vrijzinnige geloofsgemeenschap van de Parklaankerk in Driebergen bijeenkomsten over dit dilemma, dat zijn wortels heeft in de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan (Lukas 10).

De bijeenkomsten kennen liturgische momenten, woorden van inspiratie en discussies op niveau. Er is koffie, thee, iets lekkers en de gelegenheid tot ontmoeting. Iedereen is welkom.

,,Het zal gaan over naastenliefde ver weg en dichtbij, over de grenzen van de hulpverlening, over de dilemma's van de zorg, over altruïsme en welbegrepen eigenbelang. Met medewerking van Mady Laeyendecker-Thung, Bert Laeyendecker, Marjorie Reenalda, Willem van der Meiden en tal van vrijwilligers van de Parklaankerk. Ook Spinoza en Socrates doen mee", aldus de organisatie.

De diensten zijn op zondagen 28 juli, 11 augustus en 25 augustus om 10.15 uur. De Parklaankerk is te vinden aan de Parklaan 7 in Driebergen. ,,Kom meedoen. Kwaliteit en inspiratie zijn gegarandeerd."

advertentie
advertentie