Kinderen genieten tijdens Tenniskidsweek bij Manger Cats

15 juli 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Manger Cats is een tennisvereniging met een groot aantal jeugdleden: zo'n 325 van in totaal 800 leden. Afgelopen tien dagen was de jeugd meer dan welkom op het park tijdens de Rabobank Tenniskidsweek.

De tennisactiviteiten werden ingevuld volgens het Tenniskids concept van de KNLTB, waarbij kinderen aan de hand van de kleur van de bal waarmee zij tennissen worden ingedeeld in kleurgroepen (rood, oranje, groen, en geel) met elk hun specifieke partij- en toernooivorm.

Voor rood, oranje en groen waren er drie verschillende 'events' tijdens de week, voor geel ging het om de clubkampioenschappen. Dit was het tweede jaar dat de Tenniskidsweek op deze manier werd ingevuld, en het was wederom een groot succes: zo'n 250 kinderen bezochten afgelopen week de Manger Cats banen.

Naast het tennissen zelf waren er nog diverse andere activiteiten: suikerspin, pannenkoeken en friet eten en op de slotdag de bingo met een ruim aanbod aan leuke prijsjes.

Rolstoeltennis

Verder was er een rolstoeltennis clinic met bondscoach Marc Kalkman en voormalig Olympisch kampioen Robin Ammerlaan. Eerst werd door Marc en Robin uitgelegd wat de verschillen zijn tussen rolstoeltennis en gewoon tennis, en wat het verschil is tussen een tennisrolstoel en een gewone rolstoel. Na deze interactieve uitleg werd er een demonstratie gegeven. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Dat was in begin best lastig, maar al snel waren de kinderen toch in staat om de bal terug te slaan. De kinderen waren erg enthousiast.

Tennisweek werd trouwens pas in de avond afgesloten, omdat bijna alle finales uitmondden in driesetters waarbij één finale zelfs bijna vier uur in beslag nam. Het is duidelijk: de jeugd heeft het goed naar de zin bij Manger Cats.

Kampioenen

De clubkampioenen van 2013: Aernout de Leeuw, Pomme van Teeffelen, Wieger van Teeffelen, Lars Temminck, Yuri Katus, Laura Duyndam (allen enkelspel); Joost Middeldorp/Reinout Willems, Pim Noomen/Jerre Vlug, Sietske Kupperman/Noortje van der Meulen (dubbel).

advertentie
advertentie