Expositie Femke Bertels in Cultuurhuis Doorn

15 juli 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Femke Bertels exposeert tot en met 26 augustus met zestien schilderijen op de vide van het Cultuurhuis Doorn. De expositie is te bezoeken tijdens kantoortijden en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.

Bertels is met schilderen begonnen in de tijd dat zij met haar gezin in het buitenland verbleef en zij haar werk als organisatiepsycholoog tijdelijk op een lager pitje moest zetten.

Als autodidact ontwikkelde ze een karakteristieke, abstracte, enigszins grafische stijl die volgens anderen vaak raakvlakken heeft met popart. Het fascineert haar om -door middel van het werken met lijn, kleur en contrast- de kijker te verrassen en soms wellicht, op het eerste oog, op het verkeerde been te zetten.

Het zoeken naar een goede kleurbalans evenals het strak afwerken van het schilderij vergen veel concentratie en zijn redelijk arbeidsintensief. Sinds kort heeft Femke zich dan ook toegelegd op een meer figuratieve stijl, die een wat lossere hand qua schilderstechniek vraagt. De afwisseling van beide stijlen ervaart Femke als zeer prettig en inspirerend.

advertentie
advertentie