Langbroekse koeien op weg naar Hamburg

9 juli 2013 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - Een complete kudde koeien gaat komende week op weg naar Hamburg. Niet in een veewagen, maar op kleurige doeken geschilderd door Ineke Gademan. Daar zullen zij van 2 tot en met 28 augustus geëxposeerd gaan worden bij Marziart Internationale Galerie aan de Eppendorfer Weg 110-112.

Gademan is in Doorn en omgeving geen onbekende. Ruim 25 jaar was zij werkzaam bij van Eeden Interieurverzorging aan de Kampweg in Doorn, waar zij de laatste 15 jaar ook mede-eigenaar van was. Toen zij in 2002 stopte met het bedrijf was het tijd voor een nieuwe uitdaging, en die vond zij in het schilderen.

Onder leiding van Ankie Dikker en Karin Boers van het Wijks Atelier, met zelfstudies en experimenten ontwikkelde Ineke haar schildersvaardigheden.

Haar inspiratiebron vormt de omgeving waarin ze woont, het buitenleven van Langbroek. Tussen de schapen, koeien en boerderijen zal het dan ook niet verbazingwekkend zijn dat haar voorkeur uitgaat naar de dieren in haar omgeving. Koeien, schapen, varkens, geiten en kippen kunnen haar inspireren tot het maken van kleurrijke doeken.

Een doorlopende expositie van haar werk is te zien bij cafetaria De Ruif aan de Doornseweg 14 in Langbroek. Medio september zal haar werk ook doorlopend te zien zijn bij Galerie KunZst aan de Bassinkade 2 in Maastricht.

Meer informatie op www.inekegademanvaneeden.nl

advertentie
advertentie