Grafheuvel in Maarn in ere hersteld

9 juli 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Er zijn meer dan 100 grafheuvels op de Utrechte Heuvelrug. Volgens de stichting Landschap Erfgoed Utrecht zijn ze moeilijk te herkennen voor de argeloze voorbijganger. ,,De Heuvelrug wordt immers gekenmerkt door heuvels in het landschap." Een van de grafheuvels ligt op vakantiepark De Halm aan de Buurtsteeg in Maarn en is in oude glorie hersteld.

door Monique José Timmermans

,,Hier kunnen we het verhaal goed vertellen, daarom is deze grafheuvel waardevol bevonden", aldus Karen van der Graaf namens de stichting. ,,Deze heuvel is voor veel mensen goed te zien door de ligging naast het fietspad in het verlengde van de Buurtsteeg." Het historische verhaal is te lezen op een informatiebord bij de grafheuvel dat woensdag door wethouder Tim Verhoef samen met Van der Graaf officieel is onthuld.

Vanaf 2850 voor Christus ontstond het gebruik om doden individueel te begraven en voorwerpen mee te geven. Er werden ondiepe kuilen gegraven die bedekt werden met een berg aarde. Waarschijnlijk kregen alleen de belangrijke leden van een clan deze eer.

Lees meer in De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 11 juli

advertentie
advertentie