Internetcafé M@X opent in Beukenstein

5 juli 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Omroep Max heeft in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen Utrechtse Heuvelrug en het Woonzorgcentrum Beukenstein het internetcafé M@X met computerfaciliteiten ingericht. De faciliteiten zijn bedoeld voor senioren van de Utrechtse Heuvelrug en andere omliggende gemeenten. Het internetcafé is gevestigd in Beukenstein aan de Hoofdstraat 57 in Driebergen.

Op een geduldige, praktische en sympathieke manier wordt senioren geleerd om te gaan met onder meer de computer, tablet (iPad) internet, Google, Windows (ook Windows 8) Skype, e-mail, enzovoorts. M@X heeft de beschikking over een lokaal in Beukenstein, uitgerust met een aantal personal computers. Bezoekers kunnen ook hun eigen laptop of iPad meenemen. Ook is het mogelijk vertrouwd te maken met de mogelijkheden van (film)camera of andere randapparatuur. Uiteraard is M@x aangesloten op het internet. Met behulp van de website Steffie worden bovendien de beginselen van het internetbankieren bijgebracht. Bijzondere wensen, zoals het gebruik van de smartphone zijn bespreekbaar.

Zo'n 25 ervaren vrijwilligers staan de bezoekers bij om de eerste stappen te zetten, of de vaardigheden met de computer te vergroten. Er wordt per week één les gegeven die niets kost, hoewel een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld om de kosten te dekken. Verder start in september het nieuwe cursusjaar waarvoor ingeschreven kan worden.

Belangstelling voor een nadere kennismaking of in begeleiding? Aanmelden kan bij Internetc@fé M@X door een inschrijfformulier aan de balie van Beukenstein in Driebergen te halen.

advertentie
advertentie