Hé zoekt de zon op in Driebergen

5 juli 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Sinds half juni worden er op de Heuvelrug zonnepanelen geplaatst via de lokale energiecoöperatie Heuvelrug Energie, Hé. De primeur hebben de buren in Driebergen, de familie Moquette en familie Pieters Kwiers.

Beide buren overwogen al langer om zonnepanelen aan te schaffen. Een informatieavond over zonnepanelen van Hé kwam op het juiste moment. Hé kent de markt goed en gaf nuttige informatie. Hé heeft het uitzoekwerk voor hen gedaan, 'ontzorging' dus.

,,Een van de buren vertelde dat ze erachter kwam dat haar energieleverancier, waarvan ze dacht groene stroom af te nemen, deels grijze stroom bleek te leveren", vertelt José van Beeck van Hé. ,,Door zelf zonnepanelen op het dak te zetten weet je in ieder geval zeker dat er echt groene zonnestroom geproduceerd wordt. De andere buur kiest ook voor duurzaamheid en zonnestroom en het feit dat het ook kostenbesparing oplevert, is uiterst plezierig."

Tot nu toe bevallen de zonnepanelen prima, weet Van Beeck. ,,In die paar dagen dat de panelen op het dak liggen, hebben ze al aardig wat stroom opgeleverd. Iedere zonnige dag zien hoe de meter snel terugdraait is heel leuk. Daar doe je het voor! Ook waren de buren blij dat ze nog gebruik konden maken van de subsidieregeling en bovendien verrast dat de subsidie voor zonnepanelen heel snel werd uitbetaald."

Hé is een energiecoöperatie met als doel het samen maken van betaalbare en duurzame energie op de Heuvelrug. Op 10 juli is er weer een informatieavond over zonnepanelen, deze keer in Leersum, voetbalvereniging HDS, Wildbaan 2, 3956 VZ Leersum.

Op de website van Heuvelrug Energie, www.heuvelrugenergie.nl lees je meer over Hé en de zonnepanelenactie.

advertentie
advertentie