Zeven woninginbrekers aangehouden

3 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De afgelopen maand zijn er zeven woninginbrekers aangehouden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, mede dankzij de hulp van alerte burgers. Het is goed dat inwoners alert en waakzaam zijn in hun woonomgeving. De politie heeft deze extra ogen en oren hard nodig.

Op maandagmiddag 17 juni hielden agenten dankzij een getuige vier mannen aan op verdenking van woninginbraak in Driebergen. Rond 14.55 uur zag een oplettende getuige dat er werd ingebroken in een woning aan de Melvill van Carnebeelaan. De getuige belde direct 1-1-2 om dit te melden.

Specifieke informatie

De melder zag tijdens dit telefoongesprek dat er drie mannen uit de woning kwamen en vetrokken in een auto. De getuige gaf signalementen van de mannen en een goede omschrijving van de auto, het kenteken en de rijrichting door. Meerdere eenheden van de politie keken uit naar de auto.

Dankzij de rijrichting die de getuige door had gegeven, konden de agenten strategische posities innemen. Op de Doornseweg tussen Leusden en Woudenberg zagen zij de auto met de mannen rijden. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, waar hij aan voldeed. De vier inzittenden (18, 19, 21 en 22 uit Groot-Brittannië) zijn aangehouden op verdenking van inbraak.

Woningbrekers Maarn

Maandagochtend 17 juni meldde een getuige in Maarn een verdachte situatie. In een woning bleek ingebroken. Twee verdachten werden aangehouden.

Rond 10.55 uur meldde een getuige dat er een aantal mannen zich in de wijk ophielden en bij woningen aan zouden bellen. Twee van hen reden in een auto, een derde zou zich op een dak van een schuurtje schuilhouden. Bij een woning aan de Mercuriushof bleek een raam ingegooid. Voor de woning stond een auto met daarin de contactsleutels. Een man kwam richting de auto gelopen om ermee weg te gaan, hij werd echter herkend door een getuige als één van de verdachte mannen. Agenten hielden de 29-jarige man uit Zeist aan.

Actieve Burgernetdeelnemer

In de omgeving zochten agenten naar de andere twee verdachten. Tevens werd een Burgernetactie gestart. Een oplettende Burgernetdeelnemer zag in de omgeving van Maarsbergen een man die voldeed aan het signalement. Agenten konden hierop de 30-jarige man uit Leersum aanhouden.

In de auto die voor het Mercuriushof stond, bleek inbrekerswerktuig te liggen. De twee verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. Het onderzoek wordt voortgezet.

advertentie
advertentie