Excursie naar krachtcentrale Amerongen

2 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het Utrechtse Landschap houdt donderdag 11 juli een excursie met de Blauwe Beverboot naar de Nuon krachtcentrale en de vispassage bij Amerongen. Vertrek en aankomst is bij industrieterrein Remmerden in Rhenen.

De krachtcentrale bij Amerongen is een zeer interessant bedrijf waar elektriciteit wordt opgewekt, gebruikmakend van het verval in de rivier. Aan boord vertelt de gids van Utrechts Landschap over de bezienswaardigheden onderweg. Na een wandeling van 15 minuten volgt een bezoek aan de waterkrachtcentrale waar de werking wordt uitgelegd en een film vertoond. Na afloop wordt tijdens de terugwandeling van 20 minuten de vispassage bezocht om dan weer aan boord van de Blauwe Bever te gaan. Via de schutsluis wordt de terugtocht aanvaard.

De excusrie is donderdag 11 juli van 13.00 tot 17.30 uur. Vertrekpunt is de parkeerplaats aan de N225 tussen Elst en Rhenen (bij bedrijf PAKO, Utrechtsestraatweg 149, 3911 TS Rhenen), tegenover industrieterrein Remmerden. Bij het bord 'Parkeren Safariboot de Blauwe Bever'.

Deelname kost 18 euro per persoon voor beschermers en 21 euro voor niet-beschermers, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 7 euro (t/m 5 jaar gratis). Reserveren is noodzakelijk, dat kan via www.utrechtslandschap.nl/varen of via VVV Wijk bij Duurstede 0343-575995.

advertentie
advertentie