Berkenweg wordt aangepakt

30 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Berkenweg gaat voor één miljoen euro op de schop. De reconstructie is nodig omdat de riolering bij hevige regenval het overvloedige water niet aan kan.

Om wateroverlast in de toekomst te beperken, wordt niet alleen de riolering vernieuwd, maar worden er ook maatregelen genomen om het regenwater in de grond te laten infiltreren. Omdat de huidige riolering onder de brede middenberm ligt, staat de toekomst van de bomen op het spel. De gemeente vreest vertraging als gevolg van bezwaren van omwonenden, zo blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.

Omdat de slechte staat van de riolering ook van invloed is op de wegfundering, kiest het college voor een complete herinrichting. Daarbij wordt de Berkenweg ingericht als een wijkontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Verkeerstechnisch wordt niet alleen de Berkenweg aangepakt, maar volgen er ook verkeersmaatregelen op een deel van de nabijgelegen Kampweg, de Gezichtslaan en de Woestduinlaan. Uit verkeerstellingen is gebleken dat teveel automobilisten gebruik maken van deze erftoegangswegen en er bovendien te hard wordt gereden.

Naar verwachting gaan de werkzaamheden eind 2014 of begin 2015 van start.

advertentie
advertentie