Nieuwe eigenaar postkantoor Driebergen

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het oude postkantoor op de hoek Hoofdstraat-Buzziburglaan heeft een nieuwe eigenaar. Het karakteristieke pand, waar de afgelopen vier jaar de Eurowinkel van de Stichting VluchtelingKinderen was ondergebracht, is door Post NL verkocht aan het accountants- en adviesbureau Van Asselt. Dit zeer oude Driebergse bedrijf wil het gebouw niet alleen voor de eigen organisatie effectief gaan inzetten, maar heeft ook plannen voor een ondernemerscafé alsmede het verlenen van onderdak aan een non profitorganisatie.

door Jan de Beer

Met de aankoop wil Van Asselt een volgende stap zetten in een vindingrijke invulling van het advies- en accountancy vak. ,,In het transparante en laagdrempelige pand kunnen onze verschillende specialistische diensten nog efficiënter en effectiever worden uitgevoerd,” meldt men.

Bovendien keert Van Asselt terug naar een vertrouwde omgeving. Het bedrijf dat reeds in 1946 van start ging in Driebergen heeft ook in vroeger jaren lange tijd aan de Buzziburglaan kantoor gehouden, twee panden verder. Hoewel er uiteraard wel aanpassingen zullen worden doorgevoerd, zal het karakter van het oude postkantoor geen ingrijpende wijzigingen ondergaan. ,,Het is immers een beeldbepalend gebouw uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Tijden veranderen maar het goede moet blijven”, aldus Van Asselt.

In de loop der jaren heeft Van Asselt zich ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie waarbij de accountants en belastingadviseurs zich niet alleen op de cijfers richten maar ook vindingrijke oplossingen aandragen en oog hebben voor de mens achter de ondernemer en zijn medewerkers. Deze maatschappelijk betrokken houding blijkt ook nu weer uit het voornemen om een non-profitorganisatie onderdak te verlenen in een deel van het aangekochte pand.

Dat zou bijvoorbeeld de Stichting VluchtelingKinderen kunnen zijn. Volgens Van Asselt is het dan wel nodig dat er een gedeeltelijke tweede bouwlaag wordt gerealiseerd met bijvoorbeeld een mooie dwars op het huidige gebouw geplaatste kantoorkolom. ,,Dat kan de uitstraling van het pand zeker ten goede komen.”

Opmerkelijk is tevens het plan om, afhankelijk van de medewerking van de gemeente, een ondernemerscafé met een terras te realiseren. Volgens Van Asselt kan zo'n voorziening een functie hebben bij het inloopspreekuur en een nieuw boekhoudconcept, maar ook als flexwerkplek en als locatie voor kennisuitwisseling.

Lees meer in Nieuwsblad De Kaap en Stichtse Courant van 27 juni.

advertentie
advertentie