Kindertentoonstelling ‘In Holland staat een Huis’

21 juni 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Stichting de Vrolijkheid Leersum exposeert van 3 juli tot en met 6 september met kinderen van het AsielZoekersCentrum De Hoogstraat, in de bibliotheek van Leersum. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op woensdag 3 juli om 15.00 uur. Hans Nijhof, raadslid en voormalig bestuurslid van Vluchtelingenwerk verricht de opening samen met de kinderen. Een muzikaal optreden van de kinderen is onderdeel van het programma. Iedereen is welkom op deze vrolijke middag.

Stichting de Vrolijkheid helpt kinderen in het AZC hun ervaringen te verwerken. Daarvoor organiseert een team vrijwilligers activiteiten waarbij de kinderen zich kunnen uiten, spelen en hun talenten kunnen ontdekken. De tentoonstelling ‘In Holland staat een huis’ laat het resultaat zien van twaalf workshops voor basisschoolkinderen rondom de thema’s ‘Zo woon ik. Zo wonen anderen. Zo zou ik willen wonen.’ Een eigen huis is de droom van ieder kind in het AZC.

Restmaterialen

Tekeningen en 3D portrettenschilderijtjes laten zien hoe en met wie de kinderen in het AZC wonen. Een kleurrijke collage en een maquette geven een overzicht in wat voor huizen en in welk landschap je zou kunnen wonen. Pronkstukken van de expositie zijn de ‘droomhuisjes’. Voor de werken zijn allerlei (rest)materialen en technieken gebruikt om de creativiteit te stimuleren. De oplettende bezoeker van de tentoonstelling ziet melkpakken, kartonnen dozen, oude tijdschriften, deksels van potten, kralen, ijslolliestokjes, verf, krijt etc.

Prentenboeken

Nog niet alle kinderen bij de Vrolijkheid beheersen de Nederlandse taal. Werken met veel voorbeelden is een belangrijke manier om uitleg te geven bij een workshop. Prentenboeken zijn daarbij een enorme steun. ‘Het Muizenhuis’, ‘Bij ons in de straat’ en ’Het huis van Jip en Janneke’ zijn bij het huizenonderwerp een grote inspiratiebron. Sam en Julia uit het Muizenhuis en ook Jip en Janneke hebben zich in de tentoonstelling verstopt.

Het adres van de bibliotheek in Leersum is Hoflaan 31 in Leersum. Op de eerste verdieping van SCC De Binder. Openingstijden: maandag en vrijdag 14.00 tot 20.00 uur; woendag en donderdag 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens de basisschoolvakantie zijn er aangepaste openingstijden. Kijk hiervoor op de website. Meer informatie: www.vrolijkheid.nl en/of www.rbzout.nl

advertentie
advertentie