Cursus autobiografisch schrijven in Driebergen

23 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na de zomer start nu ook in Driebergen een cursus autobiografisch schrijven, begeleid door Maike Visser. In een serie van zeven ochtenden schrijven deelnemers over voorvallen uit hun eigen leven. Het thema van deze serie is ‘het alledaagse en het bijzondere’.

Korte schrijfopdrachten activeren de herinneringen aan het alledaagse leven van vroeger. Door stil te staan bij bijzondere mensen of speciale gebeurtenissen worden verhalen omhoog gehaald en neergeschreven. Veel deelnemers ervaren dat het fijn is om te schrijven. Bovendien brengt het schrijven over het eigen leven soms verrassende inzichten. Schrijfervaring is niet nodig.

In omliggende plaatsen worden deze cursussen al langer aangeboden door collega’s van Maike Visser. In Zeist ontwikkelde Willemijn Soer zo’n tien jaar geleden de cursus autobiografisch schrijven. Zij heeft de afgelopen jaren al vele cursussen gegeven en van haar heeft Maike Visser de kneepjes van het vak geleerd. Recent heeft Willemijn Soer haar ervaringen opgeschreven in het boek getiteld ‘Autobiografisch Schrijven – Waar wij het over hebben wanneer wij het over ons leven hebben’, verkrijgbaar bij Boekhandel Baas in Driebergen.

Maike Visser heeft aan het Instituut voor Biografiek haar opleiding tot biografisch coach gevolgd. Dat betekent dat ze mensen begeleidt die willen stilstaan bij hun eigen levensloop. Naast het autobiografisch schrijven houdt ze zich bezig met het voeren van gesprekken over bepaalde thema’s of periodes uit iemands leven. Dat kan plaatsvinden in de rustige setting van een spreekkamer, maar ze biedt ook aan om dat wandelend of zelfs hardlopend te doen voor de mensen bij wie dat beter past. Onlangs heeft ze een website gemaakt, waar meer informatie over haar werk overzichtelijk wordt aangeboden: www.maikevisser.nl

De cursus autobiografisch schrijven vindt plaats in Driebergen op zeven opeenvolgende vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.30 uur. Data: 30 augustus, 6, 13, 20, 27 september, 4 en 11 oktober. Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.maikevisser.nl of bel 0343-531967.

advertentie
advertentie