Wakkere Muis-schrijver in de klas

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - En toen ineens liep daar de enige echte Geronimo Stilton door de gangen van basisschool De Ladder in Maarn. Kinderen in rep en roer, groep 6a in het bijzonder. Want voor hen kwam de enige echte uitgever van de Wakker Muis, dé krant van Muizeneiland en uiteraard schrijver van de populaire boeken die gaan over zijn eigen avonturen. De klas beleefde dit avontuur dankzij klasgenoot Fleur Andeweg die via Hyves een prijsvraag had weten te winnen.

Voor de bezoeken in het land heeft Geronimo Stilton een persoonlijk assistent bij zich. Zij las een stuk voor uit Fantasia II, immers de muis is Italiaans, dat zou niet te verstaan zijn. Vervolgens mochten de kinderen een Muizeneiland geheimschrift ontcijferen en een Geronimo muizencap maken. Na het fotomoment volgde de volgende opdracht met vragen over de boeken. Moeilijke vragen over de avonturen van de excentrieke muizenfamilie, maar alle leerlingen hadden wel boeken van Geronimo Stilton gelezen. Dus met samenwerken kwam het antwoord er wel.

Geronimo Stilton mocht pas weg na een echte signeersessie. Grootse handtekeningen vulden de eerste pagina’s van de van thuis meegenomen boeken. En dat is om met Stiltons eigen woorden te spreken ‘gi-ga-gaaf’.

advertentie
advertentie