Geslaagde haringpartij op Kerkplein

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De weergoden waren de organisatoren van de eerste, grote haringpartij, vorige week woensdag op het rustieke kerkplein in Driebergen-Rijsenburg goed gezind. De hele dag zag het er tamelijk somber uit, maar rond 17.00 uur klaarde het op en het haringfeestje kon eigenlijk al niet meer stuk.

De haringpartij, georganiseerd door het restaurant het Wapen van Rijsenburg, de Vrienden van het Kerkplein en de Sociëteit ‘Te Wapen’, is volgens de organisatoren, een ‘geweldig succes’ geworden. ,,Zo rond 19.00 uur was het echt druk”, zegt Ron Grillet, bedrijfsleider van het restaurant van het Wapen van Rijsenburg en een van de organisatoren van het evenement. Volgens hem moet de haringpartij als een begin worden gezien van een cullinair historische traditie, die de grenzen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zal overstijgen.

Trouwens ook wethouder Bert Homan, met onder meer Economische Zaken in zijn portefeuille, genoot van het evenement. ,,Veel mensen, een beetje stijl in de kleding, dat hoort er ook bij, een prima vers produkt, de haring; kortom een uitstekend ondernemersinitiatief.”

Ludiek waren de optredens van de Signaalblazers van het Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst van de Landmacht; die korps heeft een relatie met het Militair Museum in Rijsenburg en van het Shantykoor, De Driemasters uit Driebergen.

De sponsoren van het evenement (en tevens de visleveranciers), Heinen Muis uit Spakenburg – hij werd ook de winnaar van de beker voor de beste haring) –, Visgelde Traay uit Driebergen en ATL seafood uit IJmuiden deden goede zaken. Halverwege was de Driebergse leverancier al uitverkocht. Ook de sponsor Inbeeld Reclamefotograven was actief bezig.

Vermakelijk, maar ook spannend was de kunstveiling, onder leiding van de oud-wethouder van Driebergen, Bas de Vogel, van door bezoekers meegebrachte kunststukken. Een deel van de totale opbrengst van de haringpartij is bestemd voor de Stichting ‘Orange Babies’.

advertentie
advertentie