ModderDag bij SKDD

21 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Kinderopvangorganisatie SKDD doet mee aan de eerste nationale ModderDag. Dat betekent dat op 28 juni, als in het hele land zo’n 45.000 kinderen met zand en water spelen, ook de kinderen van SKDD lekker vies mogen worden in de modder.

Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland. Ruim 300 kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder dus SKDD.

Zeker 45.000 kinderen van ruim 1.200 locaties spelen met zand en water en komen zo weer in contact met de natuur. In een tijd dat kinderen steeds meer tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen, ervaren ze op ModderDag het plezier van buitenspelen in de natuur.

,,Naast het project 'Struin!... de natuur in' waar veel kinderen regelmatig volop genieten in de natuur, doen wij graag mee met ModderDag. Wat is er nu leuker om al je zintuigen te verwennen door heerlijk met je handen en voeten in het zand te wroeten", aldus Dorien de Best, projectcoördinator van SKDD.

International Mud Day is in 2011 in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in onder meer Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden.

Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; heksensoep brouwen; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

Houd de modder-belevenisssen in de gaten via www.skdd.nl.

advertentie
advertentie