Groot onderhoud provinciale weg N226

19 juni 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De provincie Utrecht voert tussen 21 en 24 juni groot onderhoud uit aan de Maarsbergseweg/Woudenbergseweg (N226) tussen Maarsbergen en Woudenberg.

De hoofdrijbaan van de Maarsbergseweg/Woudenbergseweg (N226) wordt tussen de aansluiting met de Laan van Lichtenberg/Laanzicht en de Van Beuningenlaan voorzien van een nieuwe laag asfalt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het weekend van vrijdag 21 juni, 20.00 uur tot en met maandagochtend 24 juni, 5.00 uur.

Consequenties voor het verkeer

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet de N226 tussen de aansluiting met de Laan van Lichtenberg/ Laanzicht en aansluiting met de Van Beuningenlaan worden afgesloten. Het doorgaande verkeer tussen Maarsbergen en Woudenberg wordt omgeleid via de Tuindorpweg, de N227 en de N224. Aanliggende panden en bedrijven blijven bereikbaar via de parallelweg.

Ook het fietsverkeer en de bus zullen tijdens de afsluiting gebruik maken van deze parallelweg. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te begeleiden. Golfclub Anderstein blijft vanuit Maarsbergen normaal bereikbaar; vanuit Woudenberg dient men gebruik te maken van de omleidingsroute. Hulpdiensten kunnen tijdens calamiteiten te allen tijden alle panden bereiken.

Zaterdag 22 juni is de rotonde Maarsbergseweg/Randweg tussen 12.00 uur en 19.00 uur wel opengesteld in verband met feestelijke activiteiten in het centrum van Woudenberg.

Geluidshinder

De werkzaamheden geven geluidshinder omdat er tijdens de werkzaamheden ook gefreesd en gesloopt moet worden en er met zware machines moet worden gewerkt. Ook het werkverkeer kan enige geluidsoverlast veroorzaken.

Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.

advertentie
advertentie